De kosten voor deelname aan de kwaliteitsregeling Vitaal Kalf verschillen per aanmelding. Kijk voor meer informatie op de pagina Deelnemen of neem contact op met SKV.
Algemene informatie
De meest gezochte zoekresultaten.
- Wat zijn de kosten als ik me aanmeld voor Vitaal Kalf?
- Wanneer krijg ik mijn eerste Vitaal Kalf controle?
Nadat SKV de benodigde (getekende) contracten van u retour heeft ontvangen kan een eerste controle worden ingepland. SKV neemt hierover binnen 3 weken na ontvangst van de contracten contact met u op. U ontvangt per post en/of mail een bevestiging van de afspraak.
- Waar kan ik administratieve aanvullingen naartoe sturen?
Administratieve aanvullingen mag u per mail sturen naar vitaalkalf@skv.info, via WhatsApp op nummer 06 51 76 20 76 of via de post.
Adres:
SKV
Postbus 2712
3430 GC Nieuwegein - Wanneer moet ik een Kwaliteitscertificaat (certificering) aanvragen?
Wanneer u aangesloten bent bij SKV mogen kalveren alleen geslacht of afgevoerd worden nadat er door een SKV controleur een visuele inspectie (certificering) is uitgevoerd en u een kwaliteitscertificaat heeft ontvangen voor de kalveren. Neem minstens 1 week voordat de kalveren weggaan contact op met SKV voor een afspraak of vraag een certificering aan via Infokalf.
- Wat is het verschil tussen SBK en SKV?
De Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) is eind december 2014 door de Nederlandse overheid erkend als brancheorganisatie binnen de kalversector. SBK is de schema beheerder van de Kwaliteitsregeling Vitaal Kalf en is verantwoordelijk voor het beheer van en toezicht op de naleving van Vitaal Kalf. SBK stelt de voorschriften van Vitaal Kalf op. U kunt documenten en formulieren m.b.t. de kwaliteitsregeling Vitaal Kalf daarom vinden op de website van SBK en niet bij SKV. Heeft u algemene vragen over de voorschriften van Vitaal Kalf dan kunt u hierover contact opnemen met SBK.
SKV is de Certificerende Instantie (CI) voor Vitaal Kalf. Dat betekent dat de controles van Vitaal kalf door SKV worden uitgevoerd en beoordeeld. Voor vragen over de controle, Vitaal Kalf facturen en bijvoorbeeld het aan of afmelden van een bedrijf voor Vitaal Kalf kunt u met SKV contact opnemen.
- Waarom moet ik een VKI formulier invullen?
Vanaf 1 januari 2009 zijn veehouders verplicht Voedselketeninformatie (VKI) met de dieren mee te geven naar de slachterij. De NVWA heeft aangegeven dat vleeskalveren die vanaf 1 januari 2009 op slachterijen worden aangeleverd zonder VKI niet kunnen worden geslacht. SKV helpt de kalverhouder bij het verstrekken van de voedselketeninformatie. Een deel van de informatie wordt door SKV geautomatiseerd verstrekt aan de slachterij. Een ander deel van de verplichte informatie dient aangeleverd te worden door de vleeskalverhouder. Dit wordt gedaan door middel van het VKI formulier.
- Hoe moet ik een VKI formulier invullen?
Het VKI formulier wordt vaak door de buitendienstmedewerkers bij de afgifte van een kwaliteitscertificaat voor de slacht (de certificering) voor de kalverhouder ingevuld en afgedrukt. Hiervoor vraagt de buitendienstmedewerker informatie van de houder. Is de houder niet aanwezig of niet bereikbaar dan wordt het VKI formulier door de medewerker van SKV niet ingevuld.
Het VKI formulier kan door de houder zelf ingevuld worden op InfoKalf. Het is ook mogelijk om het VKI formulier handmatig in te vullen. U vindt het VKI formulier op de pagina Downloads.
- Waarom wordt er een dierdagdosering berekend?
Een risico van antibioticagebruik is dat bacteriën ongevoelig kunnen worden voor antibiotica. Er moet daarom zorgvuldig worden omgegaan met het gebruik van antibiotica. De kalversector zet zich vanaf 2007 in het antibioticagebruik te verlagen. Sinds 2011 zijn alle (Vitaal Kalf deelnemende) vleeskalverhouders verplicht het diergeneesmiddelengebruik te registreren in InfoKalf. SKV beheert deze database. Op basis van de geregistreerde medicijnleveranties wordt een dierdagdosering berekend per bedrijf. Er komt zo meer inzicht in het gebruik op het bedrijf, in de sector en binnen de Nederlandse veehouderij. Het gebruik van antibiotica kan daardoor worden verminderd.
Meer informatie over de berekening van de dierdagdosering kunt u vinden op de website van SBK: www.kalversector.nl.
Voor de dierdagdosering berekening van uw bedrijf kunt u inloggen op InfoKalf.
- Hoe kan ik mij aanmelden als transporteur voor GTSKV?
Als transporteur kunt u zich bij SKV aanmelden met het algemene aanmeldformulier. U vindt het aanmeldformulier op de pagina Downloads.
- Hoe meld ik een SKV registratieplaats aan?
Een aanmelding voor een SKV registratieplaats kan via het aanmeldformulier voor registratieplaatsen. U vindt het aanmeldformulier voor registratie plaatsen op de pagina Downloads.
Meer informatie over de voorwaarden en eisen waar een SKV registratieplaats aan moet voldoen, vindt u op de pagina GTSKV.
- Hoe kan ik een GTSKV melding doen?
Een GTSKV melding kunt u doen via www.gtskv.nl of via één van de webservices. Om een melding te kunnen doen moet u aangemeld zijn als transporteur en moeten de transporteenheden en chauffeurs geregistreerd en goedgekeurd zijn. Heeft u hierover vragen? Dan kunt u contact opnemen met SKV via gtsvk@skv.info of 030-6941916.